Σε φυλάκιση τριών ετών καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 69χρονος επιχειρηματίας, που συνελήφθη για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ύψους 988.000 ευρώ.
Ο 69χρονος κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή δασμών και φόρων προς το δημόσιο και καταδικάστηκε στην ανώτερη προβλεπόμενη από τον ποινικό κώδικα ποινή για τη συγκεκριμένη πράξη.

Κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι η επιχείρησή του -εμπορίας ενδυμάτων και αξεσουάρ- «έπεσε έξω» κι ότι δεν λειτουργεί τα τελευταία χρόνια. Υποστήριξε δε ότι το ύψος των οφειλών αυξήθηκε λόγω των επιβληθέντων προστίμων και των προσαυξήσεων. Μετά την ακροαματική διαδικασία άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 51χρονος συνέταιρός του που συνελήφθη με την ίδια κατηγορία για οφειλές προς το δημόσιο ύψους 1,1 εκατ. ευρώ πήρε αναβολή από το δικαστήριο και θα δικαστεί αύριο το μεσημέρι. Το δικαστήριο δεν τον άφησε ελεύθερο έως ότου διεξαχθεί η δίκη.

Οι δύο επιχειρηματίας είχαν καταδικαστεί στο παρελθόν για μέρος των παραπάνω οφειλών κατά περίπτωση σε ποινές φυλάκισης 12 και 24 μηνών, με αναστολή.