Πειθαρχικά εναντίον των δημάρχων που στηρίζουν όσους δεν πληρώνουν το “χαράτσι” της ΔΕΗ, προτίθεται να κινηθεί ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Αττικής, Ηλίας Λιακόπουλος, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. Στον “χορό” των κινητοποιήσεων σε αυτή την κατεύθυνση προστίθενται συνεχώς όλο και περισσότεροι Δήμαρχοι, οι οποίοι όμως φαίνεται ότι αδιαφορούν για τα όσα ακούγονται περί καταλογισμού πειθαρχικών ευθυνών, καθώς όπως λένε “εκείνοι δεν προτρέπουν τους πολίτες να μην πληρώσουν αλλά βοηθούν μόνο όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα”.

Ταυτόχρονα υποστηρίζουν ότι έχουν τη στήριξη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και του Αντώνη Σαμαρά, που είπε στη Βουλή "να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να το πληρώσουν". Στο κίνημα των δήμων που έχουν πάρει αποφάσεις στήριξης νομικής των δημοτών τους σε περίπτωση που δεν θέλουν να πληρώσουν το τέλος, προστέθηκε από χθες και η Πάτρα, ενώ υπήρξε μέχρι και πρόταση παράταξης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, ότι σε όσους κόβεται το ρεύμα, να συνδέονται με το δημοτικό φωτισμό.

Βύρωνας, Μαρούσι, Ν. Ιωνία, Σαρωνικός, Κορυδαλλός, Περιστέρι, Λάρισα, Πάτρα, Ελληνικό- Αργυρούπολης, συμμετέχουν μεταξύ άλλων στο κίνημα των Δήμων, που είτε παρέχουν νομικές συμβουλές στους δημότες που δεν θέλουν να πληρώσουν το τέλος, είτε έχουν προσφύγει κατά της ΔΕΗ, ενώ κάποιοι εξ αυτών έχουν συστήσει μέχρι και ομάδες έτοιμες να συνδέουν ξανά το κομμένο ρεύμα δημοτών τους. Στη κατηγορία αυτή ανήκουν οι δήμοι Ν. Ιωνίας, Σαρωνικού και Ελληνικού- Αργυρούπολης.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, ενώ στη τελευταία της ανακοίνωση, είχε εξοφληθεί το 73% των πρώτων λογαριασμών που έχουν λήξει, χθες είχε εξοφληθεί το 76%, ποσοστό που αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να αυξηθεί περαιτέρω.