Τα δάκρυα από τα πρόσωπα ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στην Αρτέμιδα δεν έχουν ακόμα στεγνώσει από τον πόνο για την απώλεια έξι αγαπημένων προσώπων στις φωτιές του 2007 και ήρθε το ανάλγητο κράτος να δείξει το πιο σκληρό του πρόσωπο στους χαροκαμένους αυτούς ανθρώπους. Η κυρία Μαρία και ο σύζυγός της Δημήτρης Κάρτας, που με το ζόρι καλύπτουν τις ανάγκες σε φάρμακα που πρέπει να παίρνουν με την σύνταξή τους, θα πρέπει να πληρώσουν και το ειδικό έκτακτο φόρο για τα ακίνητα. Για ένα σπίτι που κάηκε στις φωτιές και που ξαναφτιάχθηκε από τις προσφορές το κράτος ζητά 266 ευρώ ως φόρο.

Το κράτος πρόνοιας σε ανθρώπους που έχουν βασανιστεί από την αμέλεια του ίδιου που δεν φρόντισε να τους προστατέψει, ζητά τώρα να πληρώσουν και την «νύφη».

«Μπορούν να γυρίσουν πίσω τα εγγονάκια μου και η κόρη μου και εγώ θα τα πληρώσω όλα. Αλλά αυτό δεν γίνεται. Δεν φθάνει που έχουμε καεί έχουμε καταστραφεί μας ζητούν να πληρώσουμε και από πάνω», λέει ο κ Δημήτρης Κάρτας με το δάκρυ να τρέχει από τα μάτια του.

Η σύνταξη του δεν ξεπερνά τα 380 ευρώ από τα οποία θα πρέπει να πληρώσει τα 266 και με τα υπόλοιπα 100 θα πρέπει, κατά το κράτος να φροντίσει να ζήσει! Τώρα για το αν μπορεί να ζήσει δεν ενδιαφέρει από ότι φαίνεται τους καρεκλοκενταύρους που παίρνουν αποφάσεις χωρίς να εξετάζουν τις πραγματικές καταστάσεις αλλά μόνο τους αριθμούς. 

Πηγή: dete.gr
TAGS