Κουτρουμάνης: Με καθυστέρηση οι συντάξεις Δεκεμβρίου- Περικοπές σε εφάπαξ και επικουρικές


Απαραίτητη η εκταμίευση της 6ης δόσης για να δοθούν οι συντάξεις του Δεκεμβρίου και το δώρο των Χριστουγέννων εκτίμησε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, την ώρα που οι διοικητές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, με δηλώσεις τους έχουν υποστηρίξει ότι τα χρήματα για τις συντάξεις του δεκεμβρίου είναι εξασφαλισμένα. Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο καθυστέρησης των πληρωμών καθώς κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος χρηματοδότησης.

Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι τα προβλήματα χρηματοδότησης δεν θα καλυφθούν με μειώσεις συντάξεων ή νέους φόρους και ότι δεν ξανανοίγει το ασφαλιστικό.   

Παράλληλα, ο κ. Κουτρουμάνης προανήγγειλε μεγάλες περικοπές σε εφάπαξ και επικουρικές που σε ακραίες περιπτώσεις θα φτάσουν ακόμη και το 50%.   

Τέλος, ανακοίνωσε ότι από την 1η Μαρτίου 2012 θα ισχύσει ταυτόχρονη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και φόρου μισθωτών υπηρεσιών, ενώ οι εισφορές θα μπορούν να μειωθούν μέχρι 10% για τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στην κάρτα εργασίας και θα είναι συνεπείς.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο