Ημέρα Δράσης για την κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων, με στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις εργαζομένων σε όλα τα λιμάνια της Ευρώπης, ορίστηκε η Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ζώνης του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (International Dockworkers Council-IDC) που συνεδρίασε στο Helsingborg της Σουηδίας. Iδιαίτερη σημασία δίνεται στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι στα λιμάνια κάνουν λόγο για καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων μετά την παραχώρηση των προβλητών 2 & 3 στην COSCO (ΣΕΠ), αναφέρουν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, σε κοινή ανακοίνωσή τους.  
   
Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης, οι δυο ελληνικές ενώσεις έχουν κηρύξει για την Τετάρτη τρίωρη στάση εργασίας, από τις 7 έως τις 10 το πρωί, και διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί στον Πειραιά.  
   
Την ίδια ημέρα οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στα λιμάνια μαζί με αντιπροσωπεία του IDC θα έχουν συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.