Εθιμοτυπική αλλά εγκάρδια συζήτηση είχε το μεσημέρι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, στο γραφείο του στην αρχιεπισκοπή.

Ο κ. Ιερώνυμος, καλωσορίζοντας τον νέο αναπληρωτή υπουργό Παιδείας του ευχήθηκε δύναμη στα νέα του καθήκοντα και επιτυχία για το όφελος του λαού. 

Η συνάντηση κράτησε περίπου μισή ώρα και αμέσως μετά τόσο ο νέο υπουργός, όσο και ο αρχιεπίσκοπος επισήμαναν την αξία της συνεργασίας Πολιτείας-Εκκλησίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών. Ο κ. Αρβανιτόπουλος στο τέλος της συνάντησης επισήμανε μεταξύ άλλων :

Θεώρησα υποχρέωσή μου με την ανάληψη των καθηκόντων του αναπληρωτού υπουργείου Παιδείας, να επισκεφθώ τον Μακαριώτατο, και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τα μεγάλα και δύσβατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και τον ρόλο της Πολιτείας και της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων". Ο υπουργός τόνισε ότι προσβλέπει στην στενή συνεργασία με την Εκκλησία και τους συνεργάτες του αρχιεπισκόπου για την περαιτέρω συζήτηση όλων των θεμάτων".

Ο κ. Ιερώνυμος από την πλευρά του εξέφρασε και αυτός την χαρά του για την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού, επισήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι, όπως είπε, και πρόσθεσε : Καλούμαστε όλοι μας σήμερα να εργαστούμε για το καλό της Εκκλησίας και το καλό του λαού μας. Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε περισσότερο και καλύτερο, γιατί πολλά θέματα χρειάζεται να τα αντιμετωπίσουμε με σύνεση και μεθοδικότητα".