Ποινές φυλάκισης 3 ετών στον καθένα επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε δύο επιχειρηματίες, οι οποίοι βάσει της λίστας με μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου συνελήφθησαν πριν λίγες μέρες για μη καταβολή χρεών. Η πρώτη περίπτωση καταδίκης αφορά στον επιχειρηματία με γνωστή αλυσίδα κομμωτηρίων, Νικόλαος Παπακωνσταντίνου-Τζιβανάκης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για οφειλές που αφορούσαν το οικονομικό έτος 2009 και υπερβαίνουν τις 150 χιλιάδες ευρώ. Το δικαστήριο, αρνήθηκε κάθε αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση, ενώ έδωσε 3ετή αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του. 

Ο ίδιος επιχειρηματίας υποστηρίζει πως το 2010 -οπότε επίσης έχει βεβαιωθεί χρέος - δεν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης και έτσι το δικαστήριο διέταξε την διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία προκειμένου να εντοπιστεί ο υπεύθυνος για την οφειλή της επιχείρησης για το 2010

Ο δεύτερος επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στον χώρο της αισθητικής με αλυσίδα καταστημάτων, κ. Λεβής, καταδικάστηκε σε 3ετή φυλάκιση με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση και δυνατότητα εξαγοράς της ποινής του έναντι 10 ευρώ ημερησίως. Τα χρέη του δεύτερου καταδικασθέντος επιχειρηματία φαίνεται να υπερβαίνουν τις 600 χιλιάδες ευρώ. Ο ίδιος επανέλαβε στο δικαστήριο πως επέλεξε να μην εξοφλεί το Δημόσιο ώστε να μην μείνουν απλήρωτοι οι 1600 εργαζόμενοι της επιχείρησής του. Δήλωσε επίσης πως άμεσα πρόκειται να υποβάλει αίτημα για την ρύθμιση του χρέους του.