Το κόκκινο χρώμα δίνει ενέργεια, αισθησιασμό, δύναμη. Γι' αυτό και το αγαπούν οι περισσότερες γυναίκες και το προτιμούν στα ρούχα και το μακιγιάζ τους. Αυτό το χειμώνα όμως, το κόκκινο επιστρέφει στη μόδα και διεκδικεί τη θέση που το αξίζει. Το κόκκινο κραγιόν χαρίζει ιδιαίτερη αίσθηση λάμψης και glam στο πρόσωπο, αρκεί να το συνδυάσετε με το σωστό μακιγιάζ:
Δημιούργηστε άψογη βάση: Για να αναδεικνύεται σωστά το κόκκινο κραγιόν θέλετε τέλεια επιδερμίδα. Άπλωστε make up σε όλο το πρόσωπο και, αν χρειάζεται, λίγη πούδρα στην ζώνη Τ για να μειώσετε τυχόν γυαλάδες. Τονίστε τα ζυγωματικά απλώνοντας ρουζ με ένα μεγάλο πινέλο και σβήνοντας προς τους κροτάφους.

Κράτηστε χαμηλούς τόνους στα μάτια: Όταν τονίζετε τόσο πολύ τα χείλη τα μάτια πρέπει να μείνουν σε δεύτερο πλάνο. Προτίμηστε μια απαλή, ουδέτερη σκιά και τόνιστε τις βλεφαρίδες με πολλή μάσκαρα. Εναλλακτικά μπορείτε να δώσετε έμφαση στο βλέμμα με μια λεπτή γραμμή eyeliner.

Άπλωστε σωστά το κόκκινο κραγιόν: Αν και πολλές τρομάζουν στην ιδέα της εφαρμογής του κατακόκκινου κραγιόν, είναι απλά θέμα συνήθειας. Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι στο χρώμα του δέρματος για να σχηματίσετε το περίγραμμα των χειλιών και να μη σας ξεφύγει το κραγιόν. Στη συνέχεια γεμίστε τα χείλη με ένα πινελάκι – όχι κατευθείαν με το κραγιόν. Έτσι, θα έχετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα και θα ελέγξετε καλύτερα την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε.

πηγή: real.gr