Στα υπό κατάληψη γραφεία της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του, στους δημότες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των επιτροπών αγώνα, των φοιτητικών συλλόγων και των φορέων, για κατάληψη των γραφείων της επιχείρησης στην Ακτή Δυμαίων, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους και την αδυναμία τους να πληρώσουν το χαράτσι. O κ. Δημαράς συνομίλησε μαζί τους και τους μετέφερε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνει τις εξής αποφάσεις:

«Καλεί τους δημότες σε ανυπακοή, σε άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και καταδικάζει την πολιτική της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ- ΝΔ -ΛΑΟΣ.

Απαιτεί την άμεση ανάκληση του ειδικού χαρατσιού. Δίνει εντολή για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να προβεί σε επανασύνδεση με το τμήμα ηλεκτροφωτισμού, όπου γίνει διακοπή ρεύματος, της νομικής υπηρεσίας για αντιμετώπιση νομικών κυρώσεων κλπ.

Στηρίζει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια και σε υποστήριξη όσων αρνούνται να τα πληρώσουν. Καλεί όλους τους κοινωνικούς φορείς να πρωτοστατήσουν στον αγώνα και στην έμπρακτη συμπαράσταση στον κάθε δημότη. Να συντονίσει την δράση του με άλλους δήμους.

Η απόφαση να κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, στους αρμόδιους Υπουργούς και τη Διοίκηση της ΔΕΗ και να δημοσιοποιηθεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

Όπως ενημέρωσε τέλος ο Δήμαρχος τους δημότες, αύριο θα ανακοινωθούν από το Δήμο Πατρέων και τα στοιχεία επικοινωνίας με το γραφείο υποστήριξης που θα συσταθεί για την υποστήριξη των δημοτών, σε ό,τι αφορά τον φόρο ακινήτων, στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι συνδημότες.

Πηγή: dete.gr