Στη σύλληψη δύο νεαρών πρατηριούχων υγρών καυσίμων στη Δυτική Αττική για λαθρεμπορία υγρών καυσίμων, έκδοση εικονικών τιμολογίων και δελτίων αποστολής, καθώς και για τη μη απόδοση ΦΠΑ προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία.
Από τον έλεγχο των στοιχείων του τρέχοντος έτους βρέθηκε ότι εκδόθηκαν εικονικά τιμολόγια αγοραπωλησίας καυσίμων συνολικού ποσού 1.190.134 ευρώ.


Στο τρέχον έτος φέρεται να διέθεσαν συνολικά στην κατανάλωση 1.490.000 περίπου λίτρα καυσίμων πέραν του κανονικού, οι δασμοί, φόροι κ.λπ. που έχασε το Δημόσιο υπολογίζονται συνολικά σε παραπάνω από 1.260.000 ευρώ και ο ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε ξεπερνά τις 460.000 ευρώ.
 

Στη δικογραφία εμπλέκεται και μία 62χρονη γυναίκα που φέρεται ως ιδιοκτήτρια του πρατηρίου - προμηθευτή, για το οποίο αφανής ιδιοκτήτης είναι ο 32χρονος συλληφθείς. Το πρατήριο αυτό, εκτός από εικονικές πωλήσεις καυσίμων στο άλλο, βρέθηκε ότι πούλησε αμόλυβδη βενζίνη συνολικής καθαρής αξίας 408.735 ευρώ στο άλλο, χωρίς να διαθέτει τέτοιου είδους άδεια εμπορίας. Αφορμή για την έναρξη της αστυνομικής φορολογικής έρευνας ήταν ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία για λαθρεμπορία καυσίμων στο ένα από τα δύο πρατήρια.
 

Η πρόοδος της αστυνομικής έρευνας οδήγησε και στο άλλο πρατήριο, προκειμένου να διασταυρωθούν οι εικονικές αγοραπωλησίες. Στη διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων είχαν βρεθεί όπλα, πυρομαχικά και χρήματα για τα οποία είχε σχηματισθεί ανεξάρτητη δικογραφία από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας.
 

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.