Την ώρα που η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ στο Κέντρο Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος συνεχίζεται, με τους συνδικαλιστές να θέτουν εκτός λειτουργίας το πληροφοριακό σύστημα «Ερμής» της ΔΕΗτο υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε εξαιρέσεις από τον έκτακτο φόρο ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η κατάληψη στη λεωφόρο Μεσογείων προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ελένης Ράικου, η οποία διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάληψη και ανέθεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Η εντολή της εισαγγελέως είναι να σχηματίζονται δικογραφίες με την διαδικασία του αυτοφώρου, με σύλληψη δηλαδή των υπαιτίων, για όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται η διάπραξη αδικημάτων που διώκονται αυτεπάγγελτα.

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις για το χαράτσι της ΔΕΗ ακόμη και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚκαι μετά από συνεχείς συσκέψεις, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να εξαιρεθούν από το ειδικό τέλος ακινήτων:
  • όλοι όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω, ανεξαρτήτως της αιτιολογίας,
  • όλοι όσοι τελούν υπό κάθε είδους μηχανική υποστήριξη, δηλώνοντας κάτι τέτοιο αμέσως στη ΔΕΗ.
Επιπλέον, εφόσον υπάρχουν ευπαθείς ομάδες ή ακόμα και ατομικές περιπτώσεις που δεν υπάγονται στις ρητά προβλεπόμενες από το νόμο εξαιρέσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης στις εξαιρέσεις μετά από έλεγχο της κάθε ειδικής περίπτωσης που ζητά την υπαγωγή της στις εξαιρέσεις αυτές. Ο έλεγχος θα διενεργείται επιτόπου από τριμελείς επιτροπές που θα συσταθούν αμέσως.
 
Μιλώντας στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος εργαζομένων ΔΕΗ σωματείου Σπάρτακος σημείωσε ότι μέσα σε εκείνους που δεν έχουν πραγματικά να πληρώσουν, είναι και εκείνοι που δεν θέλουν αν και έχουν τη δυνατότητα και εξέφρασε την αντίθεσή του με τη λογική του «Δεν πληρώνω». 

Ο κ. Αδαμίδης σημείωσε ότι πρέπει να προστατευθούν οι πραγματικά ευπαθείς ομάδες και προσέθεσε ότι την αναταραχή έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση και εκείνη πρέπει να λύσει το πρόβλημα. 

Τέλος, υπογράμμισε ότι η ΔΕΗ πρέπει να μείνει κερδοφόρα, ενώ αναφερόμενος στα περιστατικά που έχουν καταγγείλει πολίτες ότι έχουν αλλάξει τα τετραγωνικά που αναγράφονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, είπε ότι τα τετραγωνικά τα μετράνε οι Δήμοι και όχι η Επιχείρηση.


Σχετικά Θέματα:

Ποιοι απαλλάσσονται από το χαράτσι της ΔΕΗ – Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις Βενιζέλου

TAGS