Μόνο υπό την προϋπόθεση ότι ύστερα από δύο χρόνια θα έχουν συμπληρώσει τόσο τα απαιτούμενα ένσημα όσο και το όριο ηλικίας που απαιτείται προκειμένου να βγουν στη σύνταξη θα εντάσσονται οι εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Αυτό ξεκαθαρίζει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας που δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα. Ύστερα από τις διευκρινίσεις, ουσιαστικά «διασώζονται» οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι ενώ έχουν συμπληρώσει περισσότερα από 33 χρόνια πραγματικής εργασίας, δεν έχουν την απαιτούμενη ηλικία για να πάρουν σύνταξη με τη λήξη της εφεδρείας την 31/12/2013.

Το επίμαχο σημείο από την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας έχει ως εξής: «Για να τεθεί το ανωτέρω προσωπικό σε εργασιακή εφεδρεία απαιτείται να του υπολείπονται  μέχρι 31.12.2013 maximum δύο (2) έτη τόσο για τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης για πλήρη συνταξιοδότηση που αντιστοιχεί σε 35 έτη ασφάλισης (ή παραπάνω) όσο και για τη συμπλήρωση του απαιτούμενου κατά περίπτωση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης (όπου αυτό απαιτείται)».

Οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με 35 χρόνια προϋπηρεσίας είναι διαφορετικές ανάλογα με το ταμείο ασφάλισης του κάθε εργαζόμενου και φυσικά ανάλογα με το αν το επάγγελμα που ασκεί ανήκει στην κατηγορία των βαρέων ανθυγιεινών ή όχι. Στην εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, επαναλαμβάνονται τα όρια προς διευκόλυνση τόσο των εργαζομένων όσο και των αρμόδιων υπηρεσιών των ΔΕΚΟ.

Ο λόγος προφανής: να μην εξωθηθούν σε εφεδρεία άνθρωποι οι οποίοι ύστερα από δύο χρόνια, ενώ θα έχουν περιοριστεί στο 60% του βασικού τους μισθού για 24 μήνες, θα καταλήξουν με μηδενικό εισόδημα καθώς δεν θα μπορούν να πάρουν τη σύνταξή τους.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά παραδείγματα για όλα τα Ταμεία