Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη του κτιρίου έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ στην οδό Μεσογείων, εμφανίζονται συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, και παρά την διορία του εισαγγελέα για εκκένωση, παρέμεναν συγκεντρωμένοι μέχρι και αργά το βράδυ της Τρίτης. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με προβλήματα καθώς το ρεύμα ανόδου της Μεσογείων είναι κλειστό. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί, παρά το αίτημα του εισαγγελέα να εκκενωθεί το κτίριο.

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΔΕΗ δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα, που τους επισκέφθηκε και πάλι το βράδυ της Τρίτης. 

Νωρίτερα την Τρίτη, διορία έως τις 8 το βράδυ έδωσε ο εισαγγελέας στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, προκειμένου να αποχωρήσουν από το κτίριο της οδού Μεσογείων, σύμφωνα με πηγές της Ομοσπονδίας. 

Να θυμίσουμε ότι η προϊσταμένη Ελένη Ράικου διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάληψη και ανέθεσε την διερεύνηση της υπόθεσης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Η εντολή της εισαγγελέως είναι να σχηματίζονται δικογραφίες με την διαδικασία του Αυτοφώρου, με σύλληψη δηλαδή των υπαιτίων, για όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται η διάπραξη αδικημάτων που διώκονται αυτεπάγγελτα.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έχουν διακόψει τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος πληροφορικής της ΔΕΗ, προκειμένου να μην εκδίδονται εντολές διακοπής ρεύματος σε καταναλωτές που δεν πληρώνουν το τέλος ακινήτων.

Η ΓΕΝΟΠ θεωρεί εξάλλου ανεπαρκείς τις τροποποιήσεις και απαλλαγές που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Κάνει λόγο για ημίμετρα και ζητά να καταργηθεί ο νόμος που επιβάλει το τέλος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ