Μπαράζ προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του εδικού τέλους ακινήτων που θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ. Μετά το πρώτο κύμα προσφυγών που θα συζητηθεί στις 2 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια του ΣτΕ , η συνέχεια έρχεται από την ΑΔΕΔΥ και το Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, ενώ τις αμέσως προηγούμενες μέρες κατέθεσαν ανάλογες προσφυγές οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Θεσσαλονίκης, Βόλου, Ηρακλείου, Σύρου και Καβάλας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Καβάλας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη  προσφυγή για το ίδιο θέμα έχει κατατεθεί από το Σωματείο.

Το χορό των προσφυγών άνοιξαν οι «Έλληνες Φορολογούμενοι» και η Ανώνυμη Εταιρεία «Eurocapital», ενώ ακολούθησαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, οι δικηγόροι Αντώνης Αργυρός και Σπύρος Φραντζής και ένας ιδιοκτήτης γκαρσονιέρας.

Η ΑΔΕΔΥ στην προσφυγή της υπογραμμίζει ότι στόχο έχει την προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων των μελών της, η πλειοψηφία των οποίων είναι ιδιοκτήτες ακινήτων που απέκτησαν ως πρώτη κατοικία μέσω δανείων οι δόσεις των οποίων παρακρατούνται από το μισθό τους.

Όπως αναφέρεται, το χαράτσι επιφέρει «ολέθρια αποτελέσματα» στους δημόσιους υπαλλήλους, ενώ γίνεται λόγος για «βάναυση παραβίαση» των συνταγματικών τους δικαιωμάτων.


Πηγή: capital.gr