Με την τελετή αγιασμού στα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου της Παναγίας η Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή, γιόρτασε την περασμένη Δευτέρα την πλήρη λειτουργία των εγκαταστάσεων του νέου της κτιριακού συγκροτήματος στην Κάντζα Αττικής.
Οι νέες εγκαταστάσεις, σε ένα χώρο 40 στρεμμάτων, αποτελούν μια επένδυση, η οποία εν μέσω της οικονομικής κρίσης, δίνει τη δική της απάντηση στα ερωτήματα που απασχολούν γονείς και μαθητές: εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ακριβώς στο πλαίσιο αυτό, το νέο κτιριακό συγκρότημα πληρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις  για να ευδοκιμήσει η υψηλού επιπέδου παιδεία που προσφέρει η Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή στα 51 χρόνια λειτουργίας της, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια και την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας  των μαθητών.

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Σχολής, Αντώνης Βόσσος, «η οικογένειά μας αποφάσισε να δώσει τη δική της απάντηση στην κρίση. Μια απάντηση προοπτικής για το μέλλον των παιδιών που μεγαλώνουν στη χώρα αυτή. Έτσι, επένδυσε σημαντικά κεφάλαια για να προσφέρει στους μαθητές το ελληνικό σχολείο και την εκπαιδευτική αντίληψη της επόμενης δεκαετίας».

Εδώ και δεκαετίες η Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή, προετοιμάζει με τον καλύτερο τρόπο όσους μαθητές επιθυμούν  να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα είτε να διεκδικήσουν το μέλλον τους σε κάποια χώρα του εξωτερικού, με έμφαση τις γερμανικές σπουδές. Για το λόγο αυτό, εδώ και χρόνια είναι πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο για όλα τα διπλώματα της γερμανικής γλώσσας, αλλά και στα σημαντικότερα διπλώματα της αγγλικής.  

«Το σύγχρονο σχολείο, μία μεγάλη οικογένεια»


Η Σχολή διαθέτει αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες, εργαστήρια πληροφορικής, εργαστήρια χημείας και φυσικής, ειδικούς χώρους καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και τεχνολογίας, θέατρο με σύγχρονο οπτικοαουστικό εξοπλισμό, κλειστή αίθουσα πολλαπλών αθλητικών δραστηριοτήτων, κλειστό κολυμβητήριο, εξωτερικά γήπεδα ποδοσφαίρου, Basketball, handball, tennis .

Στο ερώτημα, αν η εκπαίδευση μπορεί να είναι ένα «αντίδοτο» στην οικονομική κρίση, η Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή, απαντά «ναι».