Την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την εξαίρεση από το τέλος ακινήτων όσων εγκαταστάσεων έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση, ζήτησε από τη ΔΕΗ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αστέριος Ροντούλης.  Σε δηλώσεις του, ανέφερε πως με βάση το Ν.4021/2011, άρθρο 53 παράγραφος 5, "τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση δεν υπόκειται στο ειδικό τέλος", πλην όμως, ο ίδιος έχει γίνει δέκτης πολλών καταγγελιών ότι η ΔΕΗ στέλνει λογαριασμούς επιβάλλοντας το ειδικό τέλος. 

 "Έχω μπροστά μου λογαριασμό που αφορά κτηνοτροφική μονάδα όπου ζητείται 26.558 ευρώ με την πρώτη δόση να είναι 13.279 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση για γεωργική αποθήκη ζητείται 3.240 ευρώ με πρώτη δόση 1.620 ευρώ. Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή ο αγροτικός κόσμος θα επέλθει σε πλήρη απόγνωση", είπε ο κ. Ροντούλης. Πρόσθεσε επίσης πως "όταν πάνε στη ΔΕΗ μαζί με το νόμο και τους λογαριασμούς, η ΔΕΗ απαντά -πληρώστε τώρα και αργότερα η επιστροφή". Ο υφυπουργός αφού έκανε λόγο για απαράδεκτες πρακτικές, κάλεσε τη ΔΕΗ να δει το θέμα κατά προτεραιότητα. 

Επίσης, ο Αστέριος Ροντούλης έκανε έκκληση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, να δει με ευαισθησία το θέμα που αντιμετωπίζουν κτηνοτρόφοι, σε ότι αφορά στην καταβολή των δόσεων δανείων που έχουν λάβει. 

 Όπως εξήγησε, σύμφωνα με όσα έχουν θέσει υπόψη του κτηνοτροφικές οργανώσεις, το 2007 είχαν ληφθεί άτοκα δάνεια που εν συνεχεία έγιναν έντοκα, με επιτόκιο το ήμισυ της αγοράς. 

 Αυτό που ζητείται, είπε, είναι να δοθεί παράταση στο χρόνο καταβολής των δόσεων, καθώς οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, αφού το κόστος των ζωοτροφών έχει ανέβει, οι τιμές από την άλλη πλευρά είναι χαμηλές ενώ οι τράπεζες έχουν κλειστή τη στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων.

 "Οι παραγωγοί δηλώνουν ότι από τις αρχές του 2012 θα βρεθούν ενώπιον αδιεξόδου. Κάνω έκκληση στον κ. Βενιζέλο να δει με ευαισθησία το θέμα", κατέληξε ο κ. Ροντούλης.