«Λουκέτο» στην Ακρόπολη, καθώς και σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία της χώρας, απειλούν να βάλουν αύριο Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου οι αρχαιοφύλακες

Οι εργαζόμενοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία ζητούν από το υπουργείο Πολιτισμού – Τουρισμού να βρει τόπο «καταβολής της αμοιβής τους σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο, για την πέραν του 5νθημέρου εργασία τους». 

Είμαστε αναγκασμένοι, σημειώνουν σε ανακοίνωση τους, να εφαρμόσουμε άμεσα την πενθήμερη εργασία, με συνέπεια όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία να είναι κλειστά τα Σαββατοκύριακα, αρχής γενομένης από τις 26 και 27 Νοεμβρίου. 

Ωστόσο το Γενικό Συμβούλιο της Ένωσης αρχαιοφυλάκων «θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή την υλοποίηση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας, για να βρεθεί λύση». 

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα τέθηκε υπόψη του κ. Βενιζέλου από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο και εντός της ημέρας αναμένεται συνάντηση της ΓΓ του υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη με τον κ. Βενιζέλο. 

Στόχος να βρεθεί το κονδύλι για την υπερωριακή εργασία των αρχαιοφυλάκων για να μην κατεβάσουν ρολά οι αρχαιολογικοί χώροι. 

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε το «χτύπημα» για το ελληνικό τουριστικό προϊόν θα είναι μεγάλο και θα βγάλει νοκ- άουτ και τις προσδοκίες για αύξηση των τουριστικών εσόδων το 2012.