Με πρωτοβουλία και υπό τον συντονισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αιγίου, υπέβαλε αίτηση χρηματοδότησης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το ''Πρόγραμμα Προώθησης της ευρωπαϊκής σταφίδας σε τρίτες χώρες''. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια τρία χρόνια και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 3.575.995 εκατ. ευρώ. Σε ανακοίνωση της η περιφέρεια αναφέρει:

«Η σταφίδα είναι ένα προϊόν τυπικό για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, με υψηλή ποιότητα και παραγόμενο με βιολογικό τρόπο, για το οποίο η κατανάλωση χαρακτηρίζεται από βαθμιαία αυξανόμενη ζήτηση και κατέχει εξέχουσα θέση στο 'Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων' που προωθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.''

Το πρόγραμμα για την προώθηση της σταφίδας περιλαμβάνει παρουσιάσεις του προϊόντος στη βόρεια Αμερική ενώ παράλληλα θα φιλοξενηθούν επαγγελματίες από χώρες - στόχους, όπως η Ρωσία και η Ουκρανία και θα διοργανωθούν επιχειρηματικές αποστολές. Επίσης, στο πλαίσιο της προβολής θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική σελίδα του προγράμματος.

Πηγή: enet.gr