Άδειασαν οι τέσσερις δεξαμεμές καυσίμων της αστυνομίας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σταγόνα βενζίνης σε περιπολικά και μοτοσυκλέτες. Η αστυνομία εφοδιάζεται καύσιμα από τα βυτιοφόρα του στρατού κάτι που σήμερα δεν έγινε με αποτέλεσμα από το μεσημέρι και μετά να μην υπάρχει δυνατότητα εφοδιασμού.

Σύμφωνα με πηγές, η αστυνομία είναι καθ΄όλα εντάξει στις υποχρεώσεις της προς τον στρατό και το πρόβλημα είναι του στρατού με την εταιρεία πετρελαίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πρόβλημα με τα καύσιμα θα έχει λυθεί το απόγευμα και ως τότε... πεζές περιπολίες.

Ανακοίνωση-απάντηση της ΕΛΑΣ

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΑΣ, η οποία τονίζει ότι αυτή τη στιγμή, ο εφοδιασμός διεξάγεται κανονικά.

«Ο εφοδιασμός καυσίμων στις δεξαμενές της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου δεν γίνεται από συμβεβλημένους ιδιώτες πρατηριούχους, πραγματοποιείται μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προ διημέρου παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στην εύρυθμη ροή του εφοδιασμού των καυσίμων, μέσω της διαδικασίας προμήθειας από τις Ένοπλες Δυνάμεις, χωρίς υπαιτιότητα του Σώματος.

Με ενέργειες της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας ο εφοδιασμός των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας γίνεται κανονικά. Πραγματοποιείται μέσω των Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ιδίως από τα αποθεματικά του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και με απευθείας διάθεση καυσίμων από τα Ελληνικά Πετρέλαια» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΛΑΣ.Πηγή: ΣΚΑΙ