Προσέφυγαν στο ΣτΕ οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ κατά της μεταβίβασης των μετοχών


Αντίθετο είναι το σωματείο εργαζομένων στην Εταιρεία Υδρευσης Αποχετεύσεως Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) στη μεταβίβαση 14.520.00 μετοχών της εταιρείας στο Ταμείο Αξιοποιήσεως Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Για τον λόγο αυτό προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική η από 27.10.2011 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με την οποία μεταβιβάστηκαν οι μετοχές. Μάλιστα, το σωματείο ζητεί η αίτησή του να εισαχθεί λόγω μείζονος σπουδαιότητος κατά προτίμηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Η μεταβίβαση έγινε σε εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής (Ν. 3985/2011) και στη συνέχεια εκδόθηκε η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων με την οποία μεταβιβάζεται στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ποσοστό 40% των μετοχών (κυριότητας του Δημοσίου) της ΕΥΑΘ.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι η μεταβίβαση ποσοστού της κυριότητας γίνεται χωρίς τις προβλεπόμενες συνταγματικές εγγυήσεις.


Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο