Στο νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό που περιλαμβάνεται διάταξη για πλήρη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα αναμένεται να αναφερθεί ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε δηλώσεις που θα κάνει το πρωί της Πέμπτης σε ναυτιλιακούς συντάκτες στο κτίριο του υπουργείου στην Ακτή Βασιλειάδη.  
Ο κ. Χρυσοχοϊδης είχε αναφερθεί στο θέμα κατά την ομιλία του το Σάββατο κατά την Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.  

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «το πολυνομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό που θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες και προβλέπει μεταξύ άλλων και την πλήρη άρση του καμποτάζ, θα ωφελήσει την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην χώρα, καταργώντας ένα γραφειοκρατικό εμπόδιο και θα καταστήσει την δραστηριοποίηση στον χώρο της κρουαζιέρας από πλοία με σημαία τρίτης χώρας στην Ελλάδα πολύ πιο ευέλικτη».  

Πρόσθεσε ακόμη ότι θεσμοθετείται και ο αλιευτικός τουρισμός ένας νέος τύπος θεματικού τουρισμού που μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα στη χώρα και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον ελληνικό τουρισμό.


Πηγή: tovima.gr