Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο γνωστός εισαγωγέας ρούχων και εκ των πρωταγωνιστών τηλεοπτικού reality Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα στο Κολωνάκι από το ΣΔΟΕ και την ΕΛΑΣ για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους περίπου 1.480.000 ευρώ. Μετά την απολογία του στον ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Στον σχεδιαστή ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για κακούργημα, για μη απόδοση ΦΠΑ, με τον Λ. Γαβαλά, να οδηγείται λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, με χειροπέδες στα χέρια, στον Εισαγγελέα.

Η εντολή της σύλληψης, είχε δοθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη και τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ, πρώην εισαγγελέα, κ. Ιωάννη Διώτη.

Μάλιστα οι άνδρες του ΣΔΟΕ και της ΕΛΑΣ είχαν εντοπίσει τον επιχειρηματία νωρίτερα, παραμείναν στο νυχτερινό κέντρο το βράδυ παρακολουθώντας τον (αναγκαστικά και το πρόγραμμα) και περίμεναν να τον συλλάβουν μετά τη... διασκέδαση.

Αυτή η επιχείρηση είναι η δεύτερη για χρέη προς το Δημόσιο που δεν οργανώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία, αλλά από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης του Οργανωμένου Εγκληματος της ΕΛΑΣ.Πηγή: Το Βήμα/protothema.gr