Στην κατάληψη της κεντρικής πύλης του Πόρτο Καρράς προχώρησαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και στο καζίνο του συγκροτήματος, ζητώντας τα δεδουλευμένα τριών μηνών από τη διοίκηση.
Οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να μένουν απλήρωτοι παρά τις διαβεβαιώσεις, έκλεισαν την πρόσβαση προς και από το ξενοδοχειακό συγκρότημα για αρκετές ώρες το πρωί.

Η κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Πόρτο Καρράς αποφασίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση  των Σωματείων, η οποία προκήρυξε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. Πολλοί εργαζόμενοι δηλώνουν αδυναμία ακόμα και να πληρώσουν τις βασικές τους αναγκές, ενώ σε κάποιους, αν και έχει έρθει η απόλυσή τους, αυτοί ακόμα δεν έχουν πληρωθεί τα δελουλευμένα.

Στο πλευρό  των εργαζομένων βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής, το οποίο σε ανακοίνωσή του ζητά την καταβολή των δεδουλευμένων άμεσα.

«Η μόνη απαίτηση και η μόνη λύση είναι να εξοφληθούν οι μισθοί που οφείλονται. Και να εξοφληθούν άμεσα γιατί οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση» είπε στο halkidikinews.gr o πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άγγελος Πράτσας.

Η διοίκηση με το αιτιολογικό ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν με την είσπραξη των προκαταβολών από κρατήσεις δωματίων, κρατά 300 περίπου εργαζομένους σε ομηρία και τους ζητά να κάνουν υπομονή και να κρατήσουν το ξενοδοχείο ανοιχτό.