Την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης του θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε νοσοκομείο του Ρεθύμνου ανήμερα του Πάσχα, διέταξε με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία της υπόθεσης επέστρεψε στην κύρια ανάκριση μετά και τις προσφυγές που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι τόσο της οικογένειας της άτυχης κοπέλας, όσο και του ενός εκ των κατηγορουμένων. 

Με το σχετικό βούλευμα διατάσσεται να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από ιατρό παθολόγο, επιμελητή παθολογικής κλινικής σε δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα μεγάλου αστικού κέντρου εκτός Κρήτης.

Τα ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσει ο γιατρός που θα συντάξει τη σχετική πραγματογνωμοσύνη είναι:

-Με βάση ποια στοιχεία χαρακτηρίζεται ένα περιστατικό ως οξείας μέθης και αν χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης σε σχέση με τα υπόλοιπα περιστατικά. 

-Πώς ορίζεται ότι ένας ασθενής βρίσκεται σε κωματώδη και ημικωματώδη κατάσταση αντίστοιχα;

-Με ποια εξέταση διακριβώνεται εάν ένας ασθενής βρίσκεται σε κάποια από αυτές τις καταστάσεις;

-Σε ένα περιστατικό μέθης (οποιασδήποτε μορφής), σε ποιον κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο, καθώς και με ποια χρονική συχνότητα, πρέπει να υποβάλλεται ο ασθενής;

-Σε ποιο τμήμα του νοσοκομείου (π.χ. Μ.Ε.Θ., θάλαμος νοσηλείας) χρήζει νοσηλείας, με σκοπό τη βέλτιστη παρακολούθηση της πορείας της υγείας του;

-Πώς διαπιστώνεται ότι ο ασθενής δεν αντιδρά με τον αναμενόμενο τρόπο στη χορηγηθείσα (συνηθισμένη) φαρμακευτική αγωγή;

Πηγή: cretalive.gr