Επί ποδός βρίσκονται από νωρίς το πρωί, 7.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων με αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατο του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι υπηρεσίες της Αθήνας ενισχύθηκαν μάλιστα και από αστυνομικούς των νομών που βρίσκονται κοντά στην Αττική.  

Εκείνο το οποίο αφήνουν να εννοηθεί οι επιτελείς της ΕΛΑΣ είναι ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν, με αφορμή τις εκδηλώσεις, να προκαλέσει επεισόδια.

Τα μέτρα είναι αυστηρά και σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να δημιουργήσει προβλήματα, θα αντιμετωπίζεται αμέσως.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στην πρόληψη, για τον λόγο αυτό θα γίνονται έλεγχοι σε άτομα που ενδεχομένως φέρουν μολότοφ και αντικείμενα για επιθέσεις και εμπρησμούς.


Τα μέτρα της αστυνομίας
 

Συνολικά, 7.000 Αστυνομικοί  βρίσκονται σε ετοιμότητα. Από αυτούς οι 1.500 ανήκουν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Είναι δηλαδή 20 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ), 15 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ). Ισχυρές δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ. Εκατοντάδες άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας και της Τροχαίας.

  • Η Τροχαία από νωρίς το πρωί της Τρίτης θα πραγματοποιήσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων έως τις 7 το πρωί της Τετάρτης,
  • Οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία.
  • Σε επιφυλακή και το ΕΚΑΒ με πέντε ασθενοφόρα.
  • Εισαγγελείς, χωρισμένοι σε δύο βάρδιες.
 
Πορείες και διαδηλώσεις πραγματοποιούνται επίσης, σε πολλές περιοχές της χώρας, και τα μέτρα της αστυνομίας είναι ιδιαίτερα αυστηρά και στην περιφέρεια.

Στην Αθήνα είναι προγραμματισμένες δύο συγκεντρώσεις, 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, από φοιτητές και μαθητές και στις 6 το απόγευμα από αντεξουσιαστές.