«Όλοι οι υποψήφιοι ενημερώνονται για τους όρους του διαγωνισμού από την προκήρυξη», τόνισε μιλώντας στο «Βήμα 99,5» σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Ηλίας Τσαπατακάκης τηρώντας... σιγή ασυρμάτου για τα όσα κατήγγειλε για τη διαδικασία εξέτασης των υποψηφίων για το Λιμενικό Σώμα η δικηγόρος Φ. Μάζαρη την προηγούμενη εβδομάδα.  Συγκεκριμένα όπως κατήγγειλε η κυρία Μάζαρη, καμία από τις υποψήφιες δεν είχε ενημερωθεί για τη διαδικασία... εξέτασης.
«Δεν μας ενημέρωσαν για τη διαδικασία κι επιπλέον δεν σεβάστηκαν το ανθρώπινο σώμα. Εξετασθήκαμε από άντρες γιατρούς, αντί για γυναίκες όπως προβλέπεται από τη νόμιμη διαδικασία. Δεν μας ρώτησαν καν αν δεχόμαστε να υποβληθούμε σ' αυτές τις επαχθείς εξετάσεις από άντρες. Και δεν χρειαζόταν να είμαστε γυμνές για να διαπιστωθεί αν υποφέρουμε από ορθοπεδικό ή ουρολογικό νόσημα». 

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος είπε ότι «όσοι παρουσιάζονται για κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις, είτε είναι στρατεύσιμοι είτε κατ’ επέκταση στα Σώματα – γιατί και το Λιμενικό Σώμα είναι στρατιωτικά συντεταγμένο σώμα – εξετάζονται από υγειονομικές επιτροπές. Το μνημονεύει το Προεδρικό Διάταγμα».

Ο κ. Τσαπατάκης δεν θέλησε να σχολιάσει τα όσα έχουν καταγγελθεί επιμένοντας στο γεγονός ότι όλοι οι υποψήφιοι είναι ενημερωμένοι  από την προκήρυξη στην οποία «ρητά και κατηγορηματικά, μνημονεύεται η νομοθεσία που διέπει και το σκέλος των εξετάσεων. Είναι ενιαία διαδικασία ψυχομέτρησης, σωματοτεχνική και υγειονομικές εξετάσεις».