Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προσήχθη στην ανακρίτρια ο καθηγητής- παιδεραστής που ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια στο Ρέθυμνο. Η εισαγγελέας Ρεθύμνου Μαρία Δημητριάδου άσκησε ποινική δίωξη στον προπονητή για κατάχρηση ανηλίκων και ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, με τις εισαγγελικές Αρχές να αποφασίζουν, μετά από ειδική εισαγγελική διάταξη, να δώσουν και επίσημα το όνομά του και την Ασφάλεια Ρεθύμνου λίγο αργότερα να δίνει στη δημοσιότητα και φωτογραφίες με το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κ. Λεχωβίτη, ο 47χρονος παραδέχεται τις πράξεις του παράλληλα όμως θα ζητηθεί η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, υποστηρίζοντας ότι ο προπονητής πάσχει από κάποια ψυχική διαταραχή.

Κατά την προανακριτική του απολογία ο 47χρονος εκπαιδευτικός, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Rethemnosnews υποστήριξε ότι όλα όσα έκανε ήταν φυσιολογικά και γίνονταν για το καλό των παιδιών και υπήρχε η συναίνεσή τους. Να σημειωθεί ότι το Σάββατο, τον 47χρονο επισκέφθηκε η σύζυγος με τα παιδιά τους προκειμένου να του ζητήσει να υπογράψει το διαζύγιο τους.