Διανομή γαλακτοκομικών προϊόντων στην πλατεία Αριστοτέλους περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το «μενού» των κινητοποιήσεων, στις οποίες προχωρούν την επόμενη εβδομάδα οι κτηνοτρόφοι, καταγγέλλοντας «την ανυπαρξία πολιτικής στήριξής τους», αλλά και τις πιέσεις γαλακτοβιομηχανιών «για μείωση των τιμών στους παραγωγούς και αύξηση στους καταναλωτές».   Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, στη μία το μεσημέρι, κτηνοτρόφοι θα μοιράσουν γάλα, τυρί και γιαούρτι, στην πλατεία Αριστοτέλους. Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου θα προβούν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις περιφερειακές διοικήσεις και την επομένη στις γαλακτοβιομηχανίες, διαμαρτυρόμενοι «για τις μειώσεις τιμών και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές».  
   
Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα κλείσει τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου με παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.  
   
Όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν: άμεσες πληρωμές επιδοτήσεων, μείωση ΦΠΑ, αύξηση τιμών στο γάλα-κρέας, ρύθμιση χρεών, θεσμοθέτηση ΕΛΓΑ ζωικής παραγωγής, ανασύσταση του ΕΛΟΓΑΚ και συγχώνευσή του με ΕΦΕΤ και προώθηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης κτηνοτρόφων.  
   
Ταυτόχρονα, οι κτηνοτρόφοι προτείνουν «με στόχο τη συμβολή της κτηνοτροφίας στην έξοδο από την κρίση, την επιδότηση ή πριμοδότηση των θηλυκών για αύξηση-διπλασιασμό του ζωικού κεφαλαίου».