Έπειτα από τα εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στις εκδηλώσεις μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου χτες το βράδυ, η Αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις. Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε σήμερα στοιχεία των συλληφθέντων για την αποσαφήνιση των αιτιών που οδήγησαν στην συλληψή τους. Συγκεκριμένα, από τους εικοσιένα συνολικά συλληφθέντες, οι οποίοι θα παραπεμφθούν σήμερα στη Δικαιοσύνη :  οι δεκατρείς είναι ημεδαποί, οι υπόλοιποι οκτώ είναι αλλοδαποί. Όσον αφορά στην ηλικία τους :  οι δέκα είναι ανήλικοι, ηλικίας 14 έως 17 ετών, οι εννέα είναι από 19 έως 29 ετών και οι άλλοι δύο είναι 31 και 39 ετών.

Επίσης, όσον αφορά την επαγγελματική τους ενασχόληση - ιδιότητα: οι ένδεκα δήλωσαν μαθητές, πέντε δήλωσαν φοιτητές, τέσσερις δήλωσαν άνεργοι και ένας δημοτικός υπάλληλος. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν κατά περίπτωση, τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απρόκλητες σωματικές βλάβες, αντίστασης, εξύβρισης καθώς επίσης και αδικήματα που αφορούν παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και σχετικά με εκρηκτικές ύλες.    

Από τα υπόλοιπα σαράντα έξι άτομα, που προσήχθησαν :  οι σαράντα πέντε είναι ημεδαποί και ένας είναι αλλοδαπός. Όσον αφορά στην ηλικία τους :  οι δώδεκα είναι ανήλικοι, ηλικίας 15 έως 17 ετών, οι τριάντα δύο είναι από 18 έως 27 ετών και οι υπόλοιποι δύο είναι 33 και 45 ετών. Επίσης, όσον αφορά την επαγγελματική τους ενασχόληση - ιδιότητα:  τέσσερις δήλωσαν μαθητές, τρεις δήλωσαν φοιτητές, τρεις δήλωσαν ιδιωτικοί υπάλληλοι, ένας  μηχανικός και τριάντα πέντε δεν δήλωσαν επαγγελματική ιδιότητα.

Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στους υαλοπίνακες δύο καταστημάτων, ενός Υποκαταστήματος Τράπεζας και πέντε στάσεων λεωφορείων, φθορές σε μάρμαρα προσόψεως καταστημάτων, πεζοδρομίων καθώς και άλλων εγκαταστάσεων και αφαιρέθηκαν είδη ένδυσης από κατάστημα. Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν συνολικά είκοσι επτά αστυνομικοί.