Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσει η ΟΛΜΕ σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί συμπεριληφθούν στο καθεστώς της εφεδρείας, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Όσον αφορά στις ελλείψεις σε βιβλία οι καθηγητές υποστήριξαν πως το 25% των βιβλίων δεν έχει φτάσει στα σχολεία και προέβλεψαν πως δεν θα φτάσουν μέχρι τα Χριστούγεννα. 

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει πώς έχει ήδη εκτυπωθεί το 92% των βιβλίων, ενώ υπάρχει κάθε μέρα συνεχής ροή διανομής με ιδιαίτερη έμφαση στην περιφέρεια. 

Προκειμένου να σταματήσουν τα μαθήματα στις γιορτές και τις αργίες, η ΟΛΜΕ προτείνει την παράταση του διδακτικού έτους.

Επιπλέον, όπως κατήγγειλε σε συνέντευξη τύπου εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ, τα σχολεία δεν έχουν λεφτά ούτε για  να πληρώσουν το πετρέλαιο για  τη θέρμανση, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται το διδακτικό έργο.

Μάλιστα την τραγική  αυτή κατάσταση επιβεβαιώνει και  η υφυπουργός Παιδείας, κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου,  η οποία απέστειλε επείγουσα  επιστολή στο υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας να παρέμβει προκειμένου οι δήμοι να κινήσουν τη διαδικασία για την αποστολή πετρελαίου στα σχολεία.

Οι καθηγητές επεσήμαναν ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί  τις επόμενες ημέρες περιγράφοντας  ένα «παγωμένο» σχολείο και χωρίς  το σύνολο των βιβλίων τα οποία  ούτε τα Χριστούγεννα δεν θα φτάσουν.


Πηγή: skai, protothema
TAGS