Στη σύλληψη τριών ατόμων , δύο Ελλήνων 26 και 30 ετών και ενός Πακιστνού 37 ετών- για αφαίρεση μετασχηματιστών της ΔΕΗ προχώρησε η αστυνομία στον Ασπρόπυργο. Μάλιστα, η ζημιά που προκλήθηκε στην εταιρία από τις κλοπές αυτές ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ! Οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, και μαζί με μεγάλο αριθμό αλλοδαπών συνεργατών τους που αναζητούνται, εντόπιζαν μετασχηματιστές του δικτύου της ΔΕΗ σε απόμερες και απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές, και τους κατέστρεφαν ούτως ώστε να αποσπάσουν τα χάλκινα στοιχεία τους.

Τον χαλκό που αφαιρούσαν από τους κατεστραμμένους μετασχηματιστές τον παρέδιδαν στην επιχείρηση εμπορίας των δύο συλληφθέντων Ελλήνων και από εκεί, αφού τον «νομιμοποιούσαν» με παραστατικά αγοράς-διακίνησης, τον διέθεταν σε εταιρεία ανακύκλωσης-χύτευσης.

Οι ανωτέρω συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση την ώρα που ξεφόρτωναν από όχημα που χρησιμοποιούσαν, ποσότητα κλεμμένου χαλκού.

Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν 290 κιλά χαλκού, εργαλεία κοπής μετάλλων και αποσυναρμολόγησης μετασχηματιστών και το χρηματικό ποσό των 16.200 ευρώ.

Από την μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι η σπείρα, κατά το τελευταίο εξάμηνο, έχει διαπράξει 180 κλοπές μετασχηματιστών από περιοχές της Αττικής, Βοιωτίας και Αργολίδας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
TAGS