Εγκρίθηκε η νομιμότητα της σύμβασης για το έργο κατασκευής του φράχτη στα σύνορα της χώρας μας, στον Εβρο, με σημερινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως μετά από πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή «η κυβέρνηση αποφάσισε στις 5 Σεπτεμβρίου 2011, την ένταξη του έργου κατασκευής του φράχτη στον Εβρο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων... Ο τρόπος χρηματοδότησης του έργου περιγράφεται και στη Διακήρυξη Ανοιχτής Δημοπρασίας με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου». Σημειώνεται ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στις 25 Νοεμβρίου τις χρηματοδοτήσεις για το πρόγραμμα του 2011 μέσω των Ταμείων Εξωτερικών Συνόρων και Επιστροφών.

«Η χώρα μας εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών το οποίο περιέχει ένα σύνολο δράσεων που αποσκοπούν τόσο στη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης όσο και των αιτούντων άσυλο και διεθνούς προστασίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: tovima.gr
TAGS