Τέσσερις Ρομά, ηλικίας 53, 32, 27 και 24 χρόνων, οι οποίοι κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος ενός 19χρονου Ρομά και απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, συνελήφθησαν στην Πέρδικα Θεσπρωτίας. Οι τέσσερις συλληφθέντες διώκονταν βάσει ενταλμάτων σύλληψης που εξέδωσε η ανακρίτρια του 20ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών. Και οι τέσσερις, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε τουριστικά ενοικιαζόμενα καταλύματα στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, όπου διέμεναν με τις οικογένειες τους.

Οι δράστες το βράδυ της 29ης Οκτωβρίου, συγκεντρώθηκαν ένοπλοι στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Παναγίας Γρηγορούσης στο Ζεφύρι Αττικής και πραγματοποίησαν ένοπλη επίθεση κατά των μελών οικογένειας Ρομά και συγγενών τους, η οποία εκδηλώθηκε διαδοχικά σε τέσσερα διαφορετικά σημεία.

Από τις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκε ένας 19χρονος, τραυματίστηκαν άλλοι εννέα ενώ προκλήθηκαν φθορές από βολίδες και σκάγια σε τουλάχιστον έξι αυτοκίνητα και σε τουλάχιστον τέσσερα σπίτια.

Για την υπόθεση αυτή είχαν διενεργηθεί αστυνομικές έρευνες στα σπίτια των δραστών, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, την επόμενη μέρα (30-10-2011) από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οποίες βρέθηκαν τα εξής:

Είκοσι οκτώ κάλυκες πυροβόλου όπλου, διαφόρων διαμετρημάτων.

Επτά μεταλλικές βολίδες πυροδοτημένες -παραμορφωμένες.

Είκοσι δύο πυροδοτημένα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου των 12 cal.

Δύο μη πυροδοτημένα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου των 12 cal.

Εννιά πυροδοτημένα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου των 36 cal. Δεκαέξι πλαστικοί συγκεντρωτήρες κυνηγετικών φυσιγγίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.