Μια εταιρεία δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την καταστροφή οχήματός της κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έγιναν στην περιοχή του Πολυτεχνείου το 1995. Σύμφωνα με την απόφαση δεν υπήρξε αποτελεσματική επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, για την προστασία της περιουσίας των πολιτών από κουκουλοφόρους.   Η εταιρεία, (ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών) προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και αξίωσε από το ελληνικό Δημόσιο να της καταβληθεί το ποσό των 34 χιλιάδων ευρώ ως αποζημίωση για την καταστροφή του αυτοκινήτου της.  

Στην αγωγή της η εταιρεία επικαλέστηκε το άρθρο 105 του εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα. Πρωτόδικα η εταιρεία έχασε την υπόθεση, αλλά στο Διοικητικό Εφετείο την κέρδισε.  

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν την αίτηση του Δημοσίου που ζητούσε να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση που δικαίωσε την επίμαχη εταιρεία.  

Το ΣτΕ αφού απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης του Δημοσίου ανέπεμψε την υπόθεση και πάλι στο Διοικητικό Εφετείο προκειμένου να προσδιορίσει επακριβώς την αξία του αυτοκινήτου που καταστράφηκε, καθώς δεν υπολογίστηκε η παλαιότητά του (η οποία επιφέρει μείωση της αγοραστικής αξίας του).  

Το Εφετείο για τον υπολογισμό της αποζημίωσης δεν έλαβε υπόψη του την αξία του αυτοκινήτου κατά την ημέρα της αγοράς του, αλλά και την απαιτούμενη δαπάνη για την αγορά παρόμοιου αυτοκινήτου, σύμφωνα με την αύξηση των τιμών των αυτοκινήτων.  
Σημειώνεται ότι το κατάστημα η συγκεκριμένη εταιρεία έχει δεχθεί επίθεση και πλιάτσικο από  κουκουλοφόρους πάνω από 10 φορές.