Δύσκολη χαρακτήρισε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης, τη διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους για την υπέρβαση των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί και «παγώσει» τα έργα των αυτοκινητόδρομων.
Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για το ζήτημα, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να υπάρξει απεμπλοκή στη χρηματοδότηση, ώστε να προχωρήσουν τα έργα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν εξαρτάται από την βούληση του Δημοσίου».

«Είναι σαφές ότι δεν θέλουμε να διακινδυνεύουμε τίποτα και ιδανικά θα θέλαμε οι συνθήκες εργασίας να είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στις αρχικές συμβάσεις», πρόσθεσε ο υπουργός και συνέχισε: «Από το Κοινοβούλιο κρατώ την θέλησή του να φτάσουμε σε αποτέλεσμα και να λάβουμε πολιτικές αποφάσεις»

Απαντώντας ειδικά στις κατηγορίες του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπολου περί εξυπηρέτησης των συμφερόντων των εργολάβων, ο κ. Βορίδης είπε ότι με τους παραχωρησιούχους δεν είμαστε ούτε αντίπαλοι ούτε συνέταιροι, αλλά αντισυμβαλλόμενοι κι εκείνο που μετράει τώρα είναι να ολοκληρωθεί αυτή η δουλειά.