Στις 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Εργασίας. «Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στο ενδεχόμενο καθυστέρησης καταβολής των συντάξεων και των δώρων εορτών  των συνταξιούχων και μετά την ανησυχία που έχει δημιουργηθεί επισημαίνουμε, ότι μέχρι 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Επίσης στις 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί από το ΙΚΑ και το δώρο μαζί με τη σύνταξη Ιανουαρίου. Ειδικά για το ΙΚΑ που η πληρωμή της σύνταξης Ιανουαρίου συνδέεται με την καταβολή της 6ης δόσης και τα ομόλογα ύψους 850 εκατομμυρίων ευρώ που λήγουν στις 19 Δεκεμβρίου, μετά από συνεννόηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργου Κουτρουμάνη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη θα υπάρξει Ταμειακή διευκόλυνση του ΙΚΑ από το Γενικό Λογιστήριο ώστε να δοθούν τα χρήματα 8-10 ημέρες νωρίτερα και να πληρωθούν από κοινού, δώρο, σύνταξη Ιανουαρίου και ΕΚΑΣ στις 16 Δεκεμβρίου.

Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις και από όλα τα Ταμεία με βάση το χρόνο πληρωμής που προβλέπεται από τον κανονισμό τους.