Αντίθετος στη συμμετοχή αστυνομικών στις Επιτροπές για την εξέταση των αιτήσεων για εξαίρεση από το ειδικό τέλος για τα ακίνητα εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε και την οποία γνωστοποίησε με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου. Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με τη συμμετοχή αστυνομικών σε Επιτροπές που πρόκειται να συσταθούν στις Δ.Ο.Υ. της χώρας για την εξέταση των αιτήσεων που υποβάλλονται από πολίτες και αφορούν στην αναστολή του μέτρου της διακοπής της ηλεκτροδότησης των ακινήτων τους, λόγω της μη καταβολής του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

α.
η συμμετοχή αστυνομικού στις εν λόγω Επιτροπές είναι έργο ξένο προς την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας,

β.
οι αστυνομικοί δεν διαθέτουν τις ιδιαίτερες επιστημονικές ή άλλες γνώσεις που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση του έργου της Επιτροπής,

γ.
οι άμεσες και επιτακτικές λειτουργικές και επιχειρησιακές ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας δεν επιτρέπουν τη διάθεση αστυνομικού προσωπικού για τη διεκπεραίωση άλλων έργων και αρμοδιοτήτων πέραν εκείνων που άπτονται της αποστολής της.

Αυτοί οι προβληματισμοί συμπεριελήφθησαν σε σχετική επιστολή που απέστειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος επέδειξε απόλυτη κατανόηση.