Απεβίωσε, σε ηλικία 88 ετών, ο βετεράνος δημοσιογράφος Κύπρος Τόκας, πατέρας του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα και του δημοσιογράφου του Νίκου Τόκα.  Ο Κύπρος Τόκας γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1924. Τελειώνοντας το δημοτικό σχολείο μπήκε από μικρός στη βιοπάλη για να βοηθήσει την πολυμελή και φτωχή οικογένεια του. Παρά τον καθημερινό μόχθο του, ποτέ δεν τον εγκατέλειψε το πάθος του για μάθηση.

Αυτή η όρεξη του τον οδήγησε να παρακολουθεί νυκτερινά μαθήματα για να συμπληρώσει τη μόρφωση του. Είχε συνειδητοποιήσει, όπως ο ίδιος έλεγε, ότι η γνώση είναι ο πραγματικός πλούτος του ανθρώπου, γι' αυτό και μετέπειτα φρόντισε όσα στερήθηκε ο ίδιος να τα προσφέρει με κάθε θυσία στα παιδιά του.

Για να τα καταφέρει, εργάστηκε σκληρά και επίμονα. Δούλεψε ως επιπλοποιός, ως κουρέας, ως παντοπώλης, καταλήγοντας στη δημοσιογραφία. Το 1961, ανέλαβε, συνειδητά, καθήκοντα ανταποκριτή της εφημερίδας «Χαραυγή» στη Λεμεσό, αφού ο ίδιος ήταν ταγμένος να υπηρετήσει τα πιστεύω του και να προσφέρει στο λαϊκό κίνημα, από όποιο πόστο κι αν βρισκόταν. 

Ο Κύπρος Τόκας υπηρέτησε την εφημερίδα του για 28 ολόκληρα χρόνια, χρόνια δύσκολα, αλλά όμορφα, όπως ο ίδιος εξομολογείτο συχνά, για εκείνους που τάχθηκαν να υπηρετούν ένα σκοπό στη ζωή τους. Εκτός όμως από δημοσιογράφος, πριν και ταυτόχρονα με την άσκηση του λειτουργήματος, ο Κύπρος Τόκας καταπιάστηκε με την ποίηση και τη λογοτεχνία. 

Το 1951 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Αδούλωτες ψυχές», ακολούθως τη «Λύρα» και τα «Ελπιδοφόρα Μηνύματα».

Η ευαίσθητη ψυχή του και η αγάπη του προς τα παιδιά, τον έσπρωξαν να ασχοληθεί με την παιδική ποίηση, ενώ παράλληλα έγραφε διηγήματα και χρονογραφήματα. Ταυτόχρονα, συνέγραφε διηγήματα και χρονογραφήματα. Αρκετά από τα ποιήματα του έχουν μελοποιηθεί από το γιό του, τον αγαπημένο και αξέχαστο Μάριο.

Σε ηλικία 50 χρόνων άρχισε να ασχολείται και με την ζωγραφική, αφήνοντας το δικό του ξεχωριστό στίγμα, απεικονίζοντας πρόσωπα, τοπία, την ομορφιά του ανθρώπου και της γης μας. 

Η κηδεία του Κύπρου Τόκα θα γίνει στη 1μ.μ. από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό.

«Η δημοσιογραφική οικογένεια αποχαιρετά σήμερα τον Κύπρο Τόκα, ο οποίος με τα πατήματά του άφησε πίσω του σημάδια ανθρωπιάς, αλλά και δείγματα αντικειμενικότητας, αλήθειας και συνέπειας», καταλήγει η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών.