Μείωση των τελών ύδρευσης κατά 5% στην πόλη της Τρίπολης και 10%, μεσοσταθμικά, για τα χωριά του δήμου, αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, ύστερα από πρόταση του αντιδημάρχου Οικονομικών Σάββα Σαββάκη. 
Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε την απόφαση αυτή, προκειμένου «να προστατευθεί το εισόδημα των ασθενέστερων τάξεων και να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, που όχι μόνο εξανεμίζονται πλέον, αλλά μετατρέπονται σε δυσβάστακτες επιβαρύνσεις».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών πρότεινε να διεκδικηθεί με κάθε πρόσφορο και αποτελεσματικό τρόπο, η κατάργηση του ΦΠΑ στην παροχή μη εμφιαλωμένου νερού που επιβλήθηκε πρόσφατα, με το νόμο 4002/2011 και πραγματοποιείται από τους ΟΤΑ ή τους συνδέσμους τους, χωρίς τη μεσολάβηση δημοτικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Σαββάκης επισήμανε πως αν δεν καταργηθεί αυτή η διάταξη τότε θα προτείνει στην οικονομική επιτροπή του δήμου και το δημοτικό συμβούλιο περαιτέρω μείωση 11,5% των τελών ύδρευσης για τα χωριά του δήμου Τρίπολης.

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών προτρέπει το δημοτικό συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του να εκφράσει «την καθολική αντίθεση του στην "Καλλικρατική" φοροκαταιγίδα», όπως τη χαρακτήρισε και στη «ντροπολογία» που είχε ως αποτέλεσμα την επιπλέον επιβάρυνση των δημοτών Τρίπολης με πρόσθετους φόρους.