Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εισήγαγαν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Χίου.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και πολύμηνη  έρευνα, πραγματοποιήθηκε στη Χίο, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν αρχικά 17 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Από τους 17 συλληφθέντες, οι: 

Οχτώ (8) είναι Ελληνες ηλικίας από 18 έως 32 ετών

Τρεις (3) ανήλικοι Ελληνες ηλικίας 16 έως 17 ετών.

Δύο (2) ομογενείς άνδρες, υπήκοοι Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ηλικίας 28 και 18 ετών.

Τρεις (3) Ελληνίδες 19 έως 21 ετών.

Ένας υπήκοος Ουκρανίας ηλικίας 19 ετών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία εκπροσώπων της Δικαστικής Αρχής, σε οικίες των συλληφθέντων καθώς και σε χώρο αποθήκευσης, που είχαν διαμορφώσει κατάλληλα σε πάροδο επαρχιακής οδού στη Χίο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Ποσότητα ινδικής κάνναβης συνολικού βάρους 220 γραμμαρίων.

Ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 5 γραμμαρίων.

Ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 130 γραμμαρίων.

Τρεις ζυγαριές ακριβείας.

Διάφορα σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Ένα κυνηγετικό όπλο.

Ένας από τους συλληφθέντες, 28χρονος ημεδαπός, φέρεται ως το άτομο που συγκρότησε προ τριετίας και κατόπιν διεύθυνε τη δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία σταδιακά εντάχθηκαν οι υπόλοιποι συλληφθέντες, ως μέλη. Ο 28χρονος προμηθευόταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη, κοκαΐνη και ινδική κάνναβη), τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε, μέσω των λοιπών μελών της οργάνωσης, στην ευρύτερη περιοχή της Χίου.

Συνελήφθη επίσης ως μέλος της παραπάνω οργάνωσης, ένας 20χρονος, ο οποίος ενέχεται στη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι 2 υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 25 και 22 ετών, κρατούμενοι των φυλακών της Χίου, οι οποίοι συντόνιζαν την προμήθεια της οργάνωσης με ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, προερχόμενες από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε βάρος των 20 συνολικά συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς επίσης για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.TAGS