Μαραθώνιο επαφών για τους προϋπολογισμούς των υπουργείων για το επόμενο έτος θα έχει την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα έχει έως αργά το βράδυ διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο και Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα.

Παρόμοιες επαφές των στελεχών της κυβέρνησης με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα υπάρξουν και τις επόμενες ημέρες.

Παράγοντες του υπουργείου επισημαίνουν ότι οι προϋπολογισμοί των υπουργείων πρέπει να προσαρμοσθούν στις κατευθύνσεις για συγκράτηση δαπανών που έχει δώσει ο πρωθυπουργός στις συνεδριάσεις των υπουργικών συμβουλίων.

Το τελικό κείμενο του νέου προϋπολογισμού θα κατατεθεί στη Βουλή στις 18 Νοεμβρίου, ενώ τρεις ημέρες νωρίτερα, στις 15 Νοεμβρίου, αναμένεται εκ νέου στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας.

Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θ' αναλάβουν να συντάξουν το πόρισμα για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, προκειμένου να εκταμιευθεί η νέα δόση του δανείου, ύψους 9 δις. ευρώ, στο τέλος Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή και της ανακοίνωσης, εντός του Νοεμβρίου της οριστικοποίησης, από τη Eurostat, του ύψους του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2009.