Στο «μικροσκόπιο» της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή μπαίνει η καταγγελία υποψήφιας για «σεξιστική και εξευτελιστική μεταχείριση» κατά τη διαδικασία υγειονομικών εξετάσεων στο διαγωνισμό για την κατάταξη Αξιωματικών, ειδικότητας Νομικού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού η Υπηρεσία αυτεπάγγελτα προχώρησε στη συλλογή δημοσιευμάτων και άλλων στοιχείων σχετικά με την καταγγελία που έγινε στις 17 Νοεμβρίου και μετά την υποβολή τους στην Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά, ο αρμόδιος Εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων.

Η εξέταση θα γίνει από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Υπενθυμίζεται ότι σχετικά με την καταγγελία το Λιμενικό Σώμα σημειώνει ότι όπως προβλέπεται:

«Οι Στρατεύσιμοι και γενικά όλοι όσοι παρουσιάζονται με οποιοδήποτε τρόπο για κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις, εξετάζονται από τις Υγειονομικές Επιτροπές και τα Στρατολογικά Συμβούλια (κατά την κρίση τους), ή ένας-ένας ή κατά ομάδες, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν και ανάλογα με τον αριθμό των εξεταζομένων. Την ώρα της εξέτασης οι εξεταζόμενοι πρέπει να είναι τελείως γυμνοί»

Πηγή: tovima.gr