Με τουλάχιστον 6,5 εκατομμύρια ευρώ φαίνεται να ζημιώθηκε το ΙΚΑ από μεγάλη κομπίνα, που στήθηκε στον εκπαιδευτικό τομέα. 
Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», η κομπίνα περιλαμβάνει τη δημιουργία εικονικών εταιρειών, παράνομο δανεισμό εργαζομένων, εικονικές ασφαλίσεις δήθεν εργαζομένων, συνεχείς μεταβιβάσεις επιχειρήσεων για να χάνονται τα ίχνη, πτωχεύσεις εταιρειών και αποφυγή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.   

Οι εισαγγελικές αρχές, που διερευνούν την υπόθεση, προεξοφλούν ότι σύντομα θα ασκηθούν ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα εναντίον τουλάχιστον 20 ατόμων, σε μια υπόθεση όπου φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον 17 επιχειρήσεις στον εκπαιδευτικό χώρο, που λειτουργούσαν και ως ΙΕΚ.   

Ειδικό κλιμάκιο του ΙΚΑ διενήργησε έρευνα, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία εκπαιδευτικού σε βάρος ενός ΙΕΚ ότι αυτό αντί να προσλάβει δικούς του εκπαιδευτικούς έπαιρνε από άλλη επιχείρηση με τη μορφή δανεισμού, αν και αυτό απαγορεύεται. 
 
Στην καταγγελία τονιζόταν ότι η εταιρεία δανεισμού πτώχευσε χωρίς να καταβάλει τις εισφορές και ότι οι εργαζόμενοι γνώριζαν ότι μεταξύ των επιχειρήσεων υπήρχε διασύνδεση. 

Πηγή: Έθνος της Κυριακής 
TAGS