Μια ανοιχτή συζήτηση, στην οποία θα αναζητηθεί το κατά πόσο ευθυνόμαστε όλοι για την κατάσταση στην οποία έχει φθάσει η χώρα μας, θα διεξαχθεί σήμερα, Δευτέρα, στο «Θέατρον» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».  
Η συζήτηση θα γίνει πάνω στην πρόταση: «Μαζί τα Φάγαμε: Σε μία Δημοκρατία, η ευθύνη είναι πάντα συλλογική» και θα τοποθετηθούν σημαντικοί ομιλητές.  

Υπέρ της πρότασης αυτής θα τεθούν ο καθηγητής Ελληνικών Σπουδών στο LSE, διευθυντής του Hellenic Observatory του European Institute, Κέβιν Φεδερστόουν, και ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Βερέμης.  

Στον αντίποδα θα βρεθούν ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης, και ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και αρθρογράφος Αυγουστίνος Ζενάκος, οι οποίοι τάσσονται κατά του «Μαζί τα φάγαμε». Το debate αυτό (το πέμπτο της Intelligent Squared Greece) θέτει τα ερωτήματα που είναι απαραίτητα για να καταλάβουμε πού και πόσο ευθυνόμαστε για ό,τι έγινε μέχρι σήμερα και τις ευθύνες που πρέπει να αναλάβουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο από εδώ και πέρα.  

Η είσοδος είναι 10 ευρώ.