Γνωστό τουριστικό γραφείο του Ηρακλείου προσέφυγε στην Δικαιοσύνη, μηνύοντας υπάλληλο του για υπεξαίρεση ποσού που υπερβαίνει τις 330.000 ευρώ. Με βάση τη μήνυση, η υπεξαίρεση των χρημάτων φέρεται να έγινε σταδιακά μέσα στην τελευταία πενταετία. Η καταγγελλόμενη υπάλληλος δούλευε στο συγκεκριμένο γραφείο την τελευταία 10ετία και μάλιστα περιγράφεται ως άνθρωπος «υπεράνω πάσης υποψίας» καθώς είχε πάντα την εικόνα μιας ιδιαίτερα φιλότιμης και εργατικής υπαλλήλου, γεγονός που επέτεινε το σοκ των εργοδοτών της.  

Η υπόθεση της υπεξαίρεσης αποκαλύφθηκε πριν από περίπου δύο μήνες. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η υπάλληλος αναγκάστηκε να ομολογήσει τις πράξεις της, υπογράφοντας έγγραφη ομολογία, ενώ επέστρεψε ένα μικρό μέρος του ποσού που φέρεται να είχε υπεξαιρέσει.  

Πώς όμως είχε καταφέρει να εξαπατήσει τους εργοδότες της, όπως καταγγέλλεται, χωρίς να γίνει αντιληπτή τόσα χρόνια;  
Οι συνιδιοκτήτες του πρακτορείου υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιούσε άκρως «επαγγελματικές» μεθόδους για να καλύπτει τα ...ίχνη της.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλεται, η υπάλληλος πλαστογραφούσε αποδείξεις είσπραξης ποσών που εισέπραττε από πελάτες ώστε να φαίνεται ότι αυτές είχαν ελεγχθεί από το λογιστήριο του πρακτορείου.   

Στη συνέχεια, κρατούσε τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στις εισπράξεις και, σε ώρες που ήταν μόνη στο πρακτορείο, «έμπαινε» στον ηλεκτρονικό υπολογιστή μιας λογίστριας (είχε καταφέρει να μάθει τον κωδικό) και καταχωρούσε τα στοιχεία των αποδείξεων που είχε πλαστογραφήσει προκειμένου να εμφανίζονται κανονικά καταχωρημένες στο ηλεκτρονικό σύστημα του πρακτορείου κι έτσι να μη φαίνεται το ταμειακό έλλειμμα που δημιουργούσε.  

Με τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος της πρώην υπαλλήλου της, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πρακτορείου ζητά την τιμωρία της για δύο κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα και συγκεκριμένα για τα αδικήματα της κακουργηματικής πλαστογραφίας κατ' επάγγελμα, της κακουργηματικής υπεξαίρεσης κατ' επάγγελμα και της υπεξαγωγής εγγράφων.   

Επίσης, ζητά να διερευνηθεί η περιουσιακή κατάσταση τόσο της υπαλλήλου όσο και του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος για
να διαπιστωθεί τυχόν ροή μαύρου χρήματος.  

Στην υπόθεση αναφέρθηκε ο συνήγορος της μηνύτριας εταιρείας Φραγκίσκος Λαμπρινός, ο οποίος δήλωσε: «Οι εντολείς μου
υπέστησαν τεράστια οικονομική ζημία από τη δράση της συγκεκριμένης υπαλλήλου. Είμαστε βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη θα φροντίσει ταχύτατα τόσο για την τιμωρία της όσο και για την αποκάλυψη του που διοχέτευσε τα χρήματα που υπεξαίρεσε»
.  Πηγή: cretalive.gr/ΠΑΤΡΙΣ