«Γύρω στο τέλος Απριλίου ή Μαρτίου, νομίζω ότι η κυβέρνηση θα παρέμβει και στις κύριες συντάξεις», δήλωσε ο Σ. Ρομπόληςεπιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στον «ΒΗΜΑ FM 99,5», με αφορμή την άφιξη της τρόικας.  Ο κ. Ρομπόλης μιλώντας για τις πιέσεις της τρόικας, σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις, ανέφερε πως «Έρχεται το αίτημα από τις προηγούμενες αφίξεις της τρόικα, μέσα στη στρατηγική να μην υπάρχει πλαφόν μέσα από τις επιχειρησιακές συμβάσεις, αλλά μέσα από τις ατομικές. Δηλαδή, μέσα από τη διαπραγμάτευση που θα γίνεται μέσα από ατομικές συμβάσεις.


Έχει μεγάλη σημασία ότι στην επιχειρηματική πρακτική σήμερα έχει ξεπεραστεί η βούληση του νομοθέτη του άρθρου 37. Δηλαδή, το άρθρο 37 που μιλούσε για επιχειρηματικές συμβάσεις, σήμερα στην επιχειρηματική πρακτική από τις πληροφορίες που έχουμε από τα εργατικά κέντρα, τα συνδικάτα κτλ., τους καλούν τους εργαζομένους οι επιχειρήσεις και τους ασκούν πιέσεις και τους λένε «αφήστε τώρα το άρθρο 37 και τις επιχειρησιακές συμβάσεις και ελάτε να υπογράψουμε ατομική σύμβαση».


Πηγαίνουμε λοιπόν σε ατομικές συμβάσεις. Επομένως, το πλαφόν ότι κανένας σήμερα που πιάνει δουλειά στην Ελλάδα για πρώτη, δεύτερη η τρίτη φορά δεν μπορεί να κατέβει κάτω από το όριο των 751 ευρώ ακαθάριστα, αυτό θέλουν να το σπάσουν».


Επιπλέον, για τις μειώσεις στις συντάξεις δήλωσε: 

«Η πρώτη φάση είναι η μείωση των επικουρικών συντάξεων. Όμως, γύρω στο τέλος Απριλίου ή Μαρτίου, νομίζω ότι η κυβέρνηση θα δει τι θα γίνει στο τρίμηνο με τα έσοδα από τις εισφορές, την ανεργία και την εισφοροδιαφυγή και μετά, εάν δει ότι τα έσοδα δεν ικανοποιούν τις ανάγκες χρηματοδότησης των συντάξεων και των άλλων επιδομάτων για το υπόλοιπο του 2012, τότε θα έχουμε μια παρέμβαση μείωσης και των κύριων συντάξεων».