Τα χρεωστούμενα οδοιπορικά πέντε ετών στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος θα δοθούν τελικά μέχρι το τέλος του μήνα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το χρόνια αίτημα των λιμενικών ικανοποίησε ο υπουργός, Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος είχε δεσμευτεί για την αποπληρωμή των χρεών προς το προσωπικό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το ύψους του μέχρι σήμερα χρέους προς τα στελέχη του Λιμενικού αγγίζει τα 6,6 εκατομμύρια ευρώ και θα έχει δοθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου στους δικαιούχους.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου: «Από την αρχή του έτους η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχε αποφασίσει να υποστηρίξει το χρόνιο αίτημα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος για την πληρωμή των χρεωστούμενων οδοιπορικών - μεταθέσεων ύψους 6,6 εκατομμύρια.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, είχε ανακοινώσει στις 22/11 σε συνέντευξη Τύπου ότι καταβαλλόταν κάθε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Πράγματι, μετά τις συνεχείς προσπάθειες του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μανώλη Όθωνα και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, αρμόδιου για την Ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας, κ. Αθανασίου Χριστόπουλου, μόλις προχθές ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των παραστατικών των οδοιπορικών 2005 – 2010, η πλειοψηφία των οποίων μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων – στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ».