Ριζικές αλλαγές στο μισθολογικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς των στρατιωτικών θα φέρει το νέος έτος καθώς στο υπουργείο Άμυνας ετοιμάζονται οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις. 
Συγκεκριμένα, το ΓΕΕΘΑ αναμένεται μέχρι την Παρασκευή να έχει στη διάθεσή του τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει ζητήσει από τα τρία γενικά επιτελεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος», η πραγματική υπηρεσία που θα απαιτείται πλέον για να βγει ένας στρατιωτικός στη σύνταξη θα είναι 40 χρόνια από 35 που είναι σήμερα, και σε αυτά θα συνυπολογίζονται και τα «πλασματικά».

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή που θα προωθηθεί με τις νέες ρυθμίσεις, και θα φέρει τα πάνω κάτω στο στράτευμα, είναι η ανατροπή της επετηρίδας. Μέχρι τώρα όταν προάγονται νεότεροι αξιωματικοί, οι παλαιότεροι στην επετηρίδα αποστρατεύονται.

Οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν όμως ότι οι παλαιότεροι αξιωματικοί δεν θα αποστρατεύονται πλέον, αντίθετα θα μπαίνουν σε μια παράλληλη επετηρίδα μέχρι τη συνταξιοδότησή τους, οπότε θα λαμβάνουν έναν επιπλέον αποστρατευτικό βαθμό.

Από τη πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, με δηλώσεις του σήμερα στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα εσωτερικό έγγραφο του ΓΕΕΔΑ προς τα Γενικά Επιτελεία και ουδέποτε έχει τεθεί ως θέμα από το υπουργείο.
 


Πηγή: Έθνος
TAGS