Ένταση, με έναν Έλληνα μαθητή και τέσσερις Λίβυους τραυματισμένους, επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όταν Λίβυοι στρατιώτες που φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο και περιθάλπονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ήρθαν στα χέρια με μαθητές και αστυνομικούς και στη συνέχεια διαδήλωσαν και απέκλεισαν την οδό Μοναστηρίου. Το επεισόδιο άρχισε όταν, σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε φραστική παρεξήγηση μεταξύ μαθητών από την Αθήνα που πραγματοποιούν εκδρομή και διαμένουν κι αυτοί στο ξενοδοχείο και ενός Λίβυου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορμή αποτέλεσε σχόλιο του Λίβυου για μια μαθήτρια.

Οι συμμαθητές της αντέδρασαν φραστικά και ο Λίβυος ζήτησε το λόγο. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και ο Λίβυος χτύπησε με την πατερίτσα έναν νεαρό στο κεφάλι. Κλήθηκε η αστυνομία και οι πρώτες αστυνομικές δυνάμεις που κατέφθασαν στο σημείο δέχθηκαν κι αυτές επίθεση, με αποτέλεσμα να γίνουν μικροσυμπλοκές και οι αστυνομικοί να καλέσουν ενισχύσεις.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν στο σημείο έσπευσαν ισχυρές ομάδες ΔΙΑΣ για να επιβάλουν την τάξη. Οι Λίβυοι υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί τραυμάτισαν σοβαρά τον συμπατριώτη τους και για το λόγο αυτόν ξεχύθηκαν στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι.

Οι διαμαρτυρόμενοι, πολλοί από αυτούς με πατερίτσες, άλλοι ξυπόλυτοι, φωνάζοντας «Λιβύη, Λιβύη» και κυματίζοντας σημαίες της χώρας τους ήταν έτοιμοι να αντιπαρατεθούν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Εκτός από τους μοτοσικλετιστές έφθασαν στη συνέχεια και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, χωρίς ευτυχώς να χρειαστεί να επέμβουν. Η ένταση σταδιακά εκτονώθηκε, όταν επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι. Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην κυκλοφορία, αφού έκλεισε η Μοναστηρίου

Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν τέσσερις Λίβυοι και ένας Ελληνας μαθητής, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της πόλης.Πηγή: agelioforos.gr/ethnos.gr