«Δεν κρύβουμε το κεφάλι στην άμμο. Υπάρχει διαφθορά στο δημόσιο», τόνισε στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή, ο Τρύφων Αλεξιάδης αντιπρόεδρος εφοριακών.   
Σημείωσε ότι η διαφθορά αφορά όλο το ελληνικό δημόσιο και φτάνει από τους υπουργούς ως τους κλητήρες, ενώ με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη για διαφθορά του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, παραδέχτηκε ότι υφίσταται η διαφθορά σε μία μικρή μειοψηφία των εφοριακών, ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχουν και πολιτικές παρεμβάσεις.   

«Αυτοί που κάνανε τις δηλώσεις τώρα ανακάλυψαν την Αμερική;» αναρωτήθηκε ο κ. Αλεξιάδης με αφορμή τις δηλώσεις Σπινέλλη και υπογράμμισε ότι «τελειώνει για μας η περίοδος σιωπής, θα φωνάζουμε για την αξιοπρέπεια μας. Θα πάρουμε το κείμενο των δηλώσεων και θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο. Για το κύρος και την αξιοπρέπειά μας δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει παιχνίδια στην πλάτη μας».   

Αναφερόμενος στους εφοριακούς, είπε ότι έχουν την ευθύνη γιατί δεν μίλησαν όταν έπρεπε και στο βαθμό που έπρεπε, «τώρα πλέον μιλάμε».   

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι οι εφοριακοί δεν είναι το πρόβλημα, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε «δε φταίμε εμείς αν η πολιτική ηγεσία δεν ήθελε να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή». Εκτίμησε παράλληλα, ότι για να παταχθεί η φοροδιαφυγή και η διαφθορά χρειάζονται θεσμικά μέτρα και πολιτική βούληση και «να μας δοθούν τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνουμε τη δουλειά μας».   

«Δε φταίμε για τα χάλια των φορολογικών υπηρεσιών», είπε χαρακτηριστικά.   

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή όσα είπε ο Διομήδης Σπινέλλης στο ΕΛΙΑΜΕΠ ο οποίος ανέφερε ότι σε έναν φορολογικό έλεγχο συνήθως μόνο το 20% καταλήγει στο ταμείο του κράτους, ενώ το υπόλοιπο 80% μοιράζονται ο ελεγχόμενος και ο φορο-ελεγκτής.Πηγή: ΣΚΑΙ